Kapsahautis marineeritud tofu ja taimse hapukoorega

Jagub neljale

  • 1 punane sibul
  • 1 pakk marineeritud tofut
  • 1 suurem värske kapsapea
  • 1 tass (250 ml) rohelisi läätsi
  • Himaalja soola ja pipart
  • peotäis värsket tilli, rohelist sibulat ja peterselli
  • soovi korral oliiviõli või kookosõli
  • 2 klaasi vett

Haki sibul ja pane potti ning lisa läätsed ja vesi. Lisa ka maitse järgi soola ja pipart ning soovi korral rasvainet. Hauta segu keskmisel kuumusel. Vajadusel lisa vett juurde.

Haki tofu kuubikuteks ja pruunista pannil näiteks kookosõliga. Viiluta kapsas ja lisa potti sibula-läätsesegu juurde. Hauta tasasel tulel, kuni läätsed ja kapsas on pehmed.

Lisa hautisele juurde tofukuubikud ja hakitud maitseroheline. Sega hoolikalt. Lase enne serveerimist 5 minutit seista. Serveeri värske kartuli ja taimse hapukoorega.

Taimne hapukoor

  • 150 g kooritud päevalilleseemneid
  • 1 dl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 0,5-1 tl Himaalaja soola
  • 2 küüslauguküünt
  • 450 ml külma vett
  • maitse järgi pipart

Leota päevalilleseemneid 15 minutit. Aseta kõik koostisained kannmikserisse ning sega, kuni saad siidise kastme. Vajadusel lisa vett.

Retsepti autor: Birgit Helimets