Kaerahelvestest pannkoogid marjamahlaga

Sellest kogusest saad 12 väiksemat pannkooki.

  • 130 g kaerahelbeid (võid need enne ära jahvatada või lihtsalt koos teiste koostisainetega blenderisse lisada)
  • 2 tl toorroosuhkrut
  • ¼ tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 1 spl tšiiaseemneid
  • 250 g taimset piima
  • 1 tl õunaäädikat
  • 1 spl kookosõli
  • 2 spl mustsõstramahla (sobivad ka pohla- ja mustikamahl)

Sega õunaäädikas piimaga kokku ja jäta see segu umbes 3 minutiks seisma. Seejärel lisa kõik koostisosad kannmikserisse, lisa piima ja äädika segu ning mikserda ühtlaseks seguks. Kui sul ei ole võimalik kaerahelbeid enne ära jahvatada, siis mikser jahvatab need kenasti ära, nii et pannkookides helbed tükkidena näha ega tunda ei jää.

Pane väike portsjon tainasegu soojale pannile (küpsetamiseks sobib hästi kookosõli) ja keera koogil teine pool siis, kui sellele tekivad mullid peale. Kui soovid magusamaid kooke, võid valmis pannkookidele peale valada näiteks vahtrasiirupit või määrida peale mett. Eriliselt mõnusa maitsekoosluse annavad marjapulbritega metsameed.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg