Kaerahelbepõhjal tofukook meega

Põhi

  • 200 g kaerahelbeid
  • 100 g mett
  • 50 g kookosõli
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl ingveripulbrit

Täidis 

  • 2 pakki maitsestamata tofut
  • 400 ml kookospiima
  • 50 g mett
  • 1 suure või 2 väiksema sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
  • 2 kuhjaga tl vanillsuhkrut
  • 2 tl agar-agari pulbrit paksendamiseks (sobib ka kartulitärklis)

Sulata koogi põhja valmistamiseks mesi ja kookosõli, vala kaerahelvestele, lisa kaneel ja ingver ning purusta köögikombainis ühtlaseks massiks. Määri 28 cm koogivorm kookosõliga ning vooderda tainaga kogu koogivormi põhi.

Täidise valmistamiseks sulata mesi ja haki tofu ning lisa kõik koostisained suurde kaussi. Püreesta saumikseriga, kuni saad ühtlase jogurtipaksuse püree. Maitse ja soovi korral lisa hapukama maitse lisamiseks veel sidrunikoort ja -mahla. Kui soovid magusamat kooki, lisa rohkem mett.

Küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Ahjust välja võttes on kook veel vedel, lase sellel hommikuni taheneda.

Retsepti autor: Agnes Männiste