Jõulumaitseline püreesupp tofuga

  • 0,5 kg mahepeeti
  • 0,5 kg mahedat juursellerit
  • 270 g maitsestamata tofut
  • 1-2 dl taimset koort (kookoskoort vms, täpne kogus oleneb sellest, kui tummist suppi soovid)
  • 1 spl hakitud värsket ingverit
  • 1 suur sibul
  • 1 väike küüslauguküüs
  • 1 spl esimese külmpressi kookosõli
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • Himaalaja soola, musta pipart
  • 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla

Küüri peet ja juurseller korralikult puhtaks ning keeda need koos koorega keskmisel kuumusel soolaga maitsestatud vees pehmeks. Eelnevalt võid köögiviljad pooleks lõigata.

Hauta hakitud sibul, küüslauk ja ingver kookosõlis poolpehmeks, soovi korral kergelt kuldseks.

Kurna köögiviljade vesi, ent jäta see alles. Koori köögiviljad ja tükelda ning kuumuta keeduvesi. Võid selle eelnevalt kurnata, et eemaldada koorte küljest eraldunud tükid. Lisa köögiviljad vette, samuti sibulahautis ja lase keema tõusta.

Võta tulelt, lisa maitseained, sidrunimahl, tükeldatud tofu ning koor. Püreesta saumikseriga siidjaks supiks. Serveeri seemneleivaga või kui soovid, siis hoopis mõne gluteenivaba küpsetisega.

Retsepti autor: Helena-Laura Lesment