Isetehtud seemnerikkad näkileivad

Kogusest saab 16 viilu seemneleiba

  • 100 g päevalilleseemneid
  • 50 g linaseemneid
  • 150 g kõrvitsaseemneid
  • 1 suurem porgand
  • Loodusväe Himaalaja soola
  • Mahedat pipart
  • 2-3 spl extra virgin oliiviõli

Pane ahi 175 kraadi juurde sooja.

Jahvata kõik seemned peeneks jahuks. Riivi porgand ja sega kõik koostisosad kausis kokku.

Sõtku saadud massi paljaste kätega. Tainas peab olema paks, aga sidus (vajadusel lisa juurde riivitud porgandit või seemneid).

Jaota taigen kaheks võrdseks palliks, kata ahjupann küpsetuspaberiga ja vormi tainas käte vahel pannile ümmarguseks, umbes 5mm paksuseks latakaks. Nii saad 2 ümmargust leiba.

Küpseta leibasid ahjus 15-20 minutit, kuni leiva pealispind on värvunud kuldpruuniks.

Leibadele katteks sobib ideaalselt näiteks maitsev taimne pasteet võiubadest.

 

Retsept: toitumisnõustaja Katriina Maidla

Foto: Rauno Liivand