Hõrgud tatrajahust piparkoogid

  • 75 + 250 g toorroosuhkrut
  • 125 ml vett
  • 0,5 tl Himaalaja soola
  • 125 g kookosõli
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • 0,5 tl kardemoni
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl nelki
  • 75 g hapukoort
  • 1 munakollane
  • 620 g tatrajahu
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl sidrunhapet

Sulata suhku väiksem osa ja pruunista seda madalal kuumusel õrnalt 7 minutit, vältides kõrvetamist, mis võib jätta kibeda maitse. Tõsta pott tulelt, lisa ettevaatlikult keev vesi, vältides kuuma suhkru pritsimist. Sega!

Lisa ülejäänud suhkur ja keeda siirupiks. Seejärel keera pliit kinni.

Lisa sool ja maitseained kuumale siirupile. Lisa kookosõli, sulata ja sega kõik omavahel hästi läbi. Jahutada segu veidi ja lisa hapukoor ning munakollane. Sega sooda ja sidrunhape jahuga. Sõelu jahu tainale ja sõtku, kuni tainas on ühtlane. Seejärel jäta tainas 12 tunniks külma seisma.

Enne rullimist lase tainal toatemperatuuril soojeneda. Küpseta 190 kraadi juures 7 minutit, jälgides pruunistumist, vajadusel hoia ahjus 1 minut lisaks.

Vaata kindlasti ka piparkookide valmistamise videot!