Kaerapõhjal banaani-pähkli batoonid

Kaerapõhi:

  • 135 g kaerahelbeid
  • 113 g mahedat vahtrasiirupit

Pealmine kiht:

  • 3 küpset banaani
  • 130 g šokolaadinööpe
  • 45 g kookoshelbeid
  • 95 g enda valitud pähkleid

Jahvata kaerahelbed ja sega hulka vahrasiirup, et tekiks kleepuv mass. Kata 20 x 25 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu vormi põhja. Küptseta põhja 175-kraadises ahjus 10 minutit.

Võta põhi ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Samal ajal püreesta banaanid. Vala banaanipüree põhja peale, lisa kookoshelbed, šokolaadinööbid, pähklid ning pane 40 minutiks 175-kraadisesse ahju.

Lase koogil üleöö jahtuda ja hommikul lõika ruudukesteks ning naudi tervislikku ja toitvat hommikusööki. Batoonid sobivad imehästi ka vahepalaks ja tervislikuks magustoiduks.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg