Hirsiroog köögiviljade ja munaga

Hirss on iidne ja tervislik teravili, milles on rikkalikult valku, kiudaineid ning vitamiine ja mineraalaineid, näiteks B-grupi vitamiine, kaltsiumit, rauda, kaaliumit, tsinki, magneesiumit.

See kuldkollane kõrge toiteväärtusega teravili sobib hästi nii soolaste kui magusate putrude ja hautiste valmistamiseks, samuti kotlettidesse, suppidesse, pirukatesse, salatitesse jne. Hirsiterade röstimine või kuumutamine väheses õlis annab neile meeldiva pähklise maitse.

Kogusest jagub 3-4 sööjale.

Vaja läheb:

Loputa hirss voolava sooja vee all ning keeda pakil oleva õpetuse järgi pehmeks. Kui soovid, võid keeduvette lisada natukene meelepärast puljongit, mis annab hirsile mõnusa maitse.

Aja pann kuumaks ning lisa kuumale pannile kookosõli ja munad ning valmista puulusikaga mune segades ja soola lisades üks kohev ja kuldkollane munapuder. Tõsta munapuder kaussi ning pane kõrvale.

Lisa kuumale pannile uuesti törts kookosõli ning hakitud sibulad, küüslauk ja kurkumi pulbrit. Prae, kuni sibul muutub pehmeks.

Lisa kuubikuteks lõigatud porgandid, brokkoli ning kuumuta läbi. Lisa külmutatud herned, hakitud Hiina kapsas ja sojakaste. Kui eelistad soolasemat toitu, lisa kastet natukene juurde.

Kui hirss on keenud, lisa see koos munapudruga pannile. Kuumuta kiirelt läbi ning salat on Aasia-hõnguline salat on serveerimiseks valmis.

PS Ära köögivilju kindlasti liiga pehmeks kuumuta, las nad jäävad natukene krõpsuks.

PPS Kui tahaksid muna ära jätta, sobib selle asenduseks ideaalselt tofu.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg