Gluteeni- ja piimavaba kirju koer

  • 200 g värskeid datleid
  • 100 g Loodusväe kookospiima (ainult paksu osa, enne hoia kookospiima 24 h külmikus)
  • 200 g kookoslaaste
  • 8 spl toorkakaod
  • 1 tl Bourboni vanilli
  • 4 spl Loodusväe kookosõli
  • Näpuotsaga Himaalaja soola
  • 1 pakk marmelaadikomme (võib asendada ka pähklite, rosinatega jms)

Pane köögikombaini kookoslaastud ja vanill ning püreesta. Lisa järjest datlid, kookospiim ja sulatatud kookosõli. Lisa ka näpuotsatäis Himaalaja soola, mis aitab maitsed paremini ühtlustada. Töötle seni, kuni tekib korralik kleepuv mass. Hiljem lisa tükeldatud marmelaad või sulle meelepärane lisand. Sega, kuni marmelaad või muu lisand on ühtlaselt segunenud.

Võta mass ja vormi sellest endale meeldiv kuju ning paki toidukilesse. Lase seista vähemalt kaks tundi, kuid parim aeg seismiseks on 12 tundi, et maitsed eriti hästi seguneks ja esile tuleks.

Retsepti autor: Birgit Helimets