Avokaadosalat tofuga

  • 4 dl Basmati riisi
  • pakk marinaadis tofut
  • veidi kookosõli tofu praadimiseks
  • 4-5 küpset keskmise suurusega avokaadot
  • 1 küps mango
  • 150 g kirsstomateid
  • 1 värske kurk
  • peotäis karulauku või värsket rohelist sibulat
  • karp füüsaleid
  • kaunistamiseks idandeid
  • maitsestamiseks Himaalaja soola ja musta pipart

Keeda riis, lisa keeduvette veidi Himaalaja soola. Peale keetmist loputa riis külma veega.

Püreesta avokaadod köögikombainis koos karulaugu või värske sibulaga, lisa maitse järgi ka Himaalaja soola ja pipart. Soovi korral võib teha kastme ka ilma karulaugu või rohelise sibulata ning need hiljem eraldi hakituna salatisse lisada.

Poolita kirsstomatid, tükelda kurk ja mango kuubikuteks. Pane kaussi riis, lisa tomatid, kurk, füüsalid, mango ja avokaadokaste. Haki tofu kuubikuteks ja prae pannil vähese kookosõliga. Lisa praetud tofukuubikud salatile. Salat mekib hästi ka tšillitofuga.

Sega salatit hoolikalt. Kaunista salat idanditega, nt lutsern ja füüsalitega.

Retsepti autor: Birgit Helimets