Aleksandra piparkoogid

Jagub väiksemale seltskonnale krõbistamiseks.

Piparkookide jaoks läheb vaja:

Glasuuri tegemiseks võta:

  • 60 g Kreeka jogurtit
  • 20 g meelepärast taimset proteiinipulbrit

Sega jahu, kaerahelbed, chia-seemned ja vürtsid kokku, lisa kookosõli ja mandlivõi ning sega ühtlaseks.

Lisa munad ja pidevalt segades vähehaaval vesi, kuni moodustub mõnusa paksusega tainas. Tainas kleebib natuke, seega võid käed kergelt kookosõliga kokku määrida, nii ennetad taina käte külge kleepumist.

Rulli tainas küpsetuspaberi vahel lahti, lõika piparkoogid välja ning küpseta neid 200 kraadi juures 20 minutit, kuni piparkoogid on mõnusalt krõmpsud.

Kuni piparkoogid jahtuvad, sega kokku glasuuri koostisained ning lase jahtunud piparkooke kaunistades fantaasial lennata.

Retsept ja foto: Sashacitrus