Agnessa banaani-kaerahelbeküpsised

Need on meie kommunikatsioonispetsialisti Agnese lemmikküpsised, mida ta armastab küpsetada vahepalaks nii tööle kui matkale.

Õigupoolest nimetab Agnes ise neid toitvaid ja lisatud suhkruta ning lihtsasti valmivaid küpsiseid nädala ringvaate küpsisteks, sest kuigi allpool on ta pannud sulle kirja sellise retsepti, armastab ta ise küpsiste sisu muuta vastavalt sellele, mille järele on isu või milliseid koostisained on parasjagu köögikapis olemas. Ent banaan ja kaerahelbed on alati kindlalt kasutuses.

Näiteks sobivad küpsistesse ka pähklid ja mandlid, rosinad, muud seemned, näiteks tšiiaseemned jt, erinevad marja- ja supertoidupulbrid ning muidugi kakao. Vahel lisab Agnes küpsistele kookosõli või kookospiima ning küpsiseid võib teha ka munaga. Kohenda retsepti ning kasuta just selliseid lisandeid ja maitseaineid, nagu sulle meeldib!

18-20 küpsist

  • 3 suurt küpset banaani
  • 100 g kaerahelbeid
  • 50 g kookoshelbeid
  • 50 g kõrvitsaseemneid
  • 60 g seesamiseemneid
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl kardemoni

Purusta banaanid kahvliga ja sega hulka kõik teised koostisained. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit (olenevalt ahjust), kuni küpsised hakkavad mõnusalt pruunikat kuube selga saama. Naudi soojalt või külmalt tervislike vahepaladena toidukordade vahel või magusa asemel.

Retsept ja foto: Loodusväe kommunikatsioonispetsialist Agnes Männiste