Soojendavad toidud + retsept!

Kas teadsid, külmal, niiskel ja jahedal ajal ei pea ainult riided vastavad olema, vaid ka toidud peaksid sulle sooja andma? Räägime lahti, mis täpselt on soojendavad toidud ning milliseid toiduaineid talvel pigem vältida.

Loe edasi

Mida tunneb sinu keha, kui sööd liiga palju valget suhkrut?

Tänapäeval ei tohiks enam uudis olla, et suhkruga liialdamine mõjub ainult halvasti, näiteks tõstab kehakaalu, soodustab rasvumist ja lõhub hambaid. Vähem pööratakse tähelepanu sellele, et ühise nimetaja suhkur alla on koondunud hulk erineva mõju ja koostisega magustajaid.

Loe edasi

Miks on mahetoit nii kallis?

Mahetooteid pakkudes puutume väga sageli kokku küsimusega miks on ökotoit tavatoidust kallim. Seetõttu panime kokku väikese ülevaate suuremast pildist, millest mahetoote hind sõltub ning millised tegurid kergitavad selle tavatoodetest kõrgemaks.

Loe edasi

Kuidas mõjub puhas toit meie ainevahetusele?

Metabolism ehk ainevahetus ei ole ainult seedimine, nagu tihtipeale arvatakse, vaid hõlmab endas kehas toimuvate erinevate protsesside sarja, mis on seotud nii toitainete omastamise, kasutamise kui jääkainete väljutamisega. Ainevahetus hoiab sind elus, vastutades näiteks ka hingamise, vereringe, rakkude uuenemise jmt eest.

Loe edasi

Merilin: “Tervislik elustiil = täisväärtuslik elu!”

Täna räägib Merilin, Koogikontori ja Treff Stuudio eestvedaja, kuidas ta on jõudnud järjest tervislikemate retseptide ja isuäratavamate toidupiltideni. Lisaks jagab ta oma viite tervisliku elustiili põhimõtet ning viimase aja suurima lemmiku - krõmpsuvate toortatra-pähklivõipallikeste retsepti!

Loe edasi

Illimar: “Teenisin toitu, mitte toit mind.”

Ma ei mõelnud selle peale, miks ma söön, vaid sõin lihtsalt sellepärast, et oli isu või nälg. Aga et see toit mulle kuidagimoodi hästi mõjuda võib või mu organismi tugevdada saab, sellele ei mõelnud ma üldse. Kuniks ühel väga ootamatul hetkel saabus väga ootamatust kohast ootamatu selgus.

Loe edasi